miercuri, 29 iunie 2011

Papanasi ( fierti )



Ingrediente :
  • 500 g branza proaspata de vaci ( mai uscata )
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri pesmet
  • 4 linguri gris
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 50 g stafide ( optional )
  • 4-5 linguri pesmet
  • putin ulei
Branza de vaci se amesteca cu ouale batute ca pentru omleta, faina, zaharul, pesmetul, grisul si sarea. Se omogenizeaza bine compozitia si la final se adauga stafidele.

Compozitia pentru papanasi se pastreaza la frigider pentru 30 de minute pentru a se lega . Pe urma se formeaza bilute cu mainile umezite si se pun la fiert in apa clocotita cu putina sare.

Papanasii se lasa la fiert pana se ridica la suprafata, apoi se scot intr-o strecuratoare si se lasa la scurs. Intre timp se pun la prajit 4-5 linguri de pesmet in putin ulei, amestecand incontinuu pentru a nu se arde pesmetul.

Papanasii fierti si raciti putin, se tavalesc in pesmetul prajit.
Se servesc cu dulceata sau simplu cu zahar.

Pofta buna !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu