Ingrediente blat :
- 4 oua
- 8 linguri zahar
- 8 linguri faina
- 1/2 plic praf de copt
- 2 linguri ulei
- 2 linguri lapte
- 1 fiola esenta de vanilie
Se omogenizeaza compozitia si se toarna intr-o forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace blatul la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea.
Pentru crema de vanilie :
- 1 plic crema pentru tarte
- 150 ml lapte
- 150 ml frisca lichida
- esenta de vanilie
- un borcan mare de compot de piersici
- un plic gelatina transparenta
- 1 banana
- 100 ml frisca
Se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj un plic de gelatina transparenta pentru decor, se toarna peste fructe si dupa ce s-a inchegat, se orneaza tortul cu frisca.
Tortul /tarta se pastreaza la rece pana la servire.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu