vineri, 6 mai 2011

Tort cu fructe : piersici si banane




Ingrediente blat :

  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri lapte
  • 1 fiola esenta de vanilie
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile frecate cu uleiul si laptele. Se amesteca usor cu o lingura de lemn. La final se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Se omogenizeaza compozitia si se toarna intr-o forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace blatul la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea.

Pentru crema de vanilie :

  • 1 plic crema pentru tarte
  • 150 ml lapte
  • 150 ml frisca lichida
  • esenta de vanilie
Se mixeaza pudra pentru crema de vanilie cu laptele rece si frisca, se adauga si esenta de vanilie dupa gust.

  • un borcan mare de compot de piersici
  • un plic gelatina transparenta
  • 1 banana
  • 100 ml frisca
Blatul racit se insiropeaza cu sucul de la un compot de piersici (am mai indulcit sucul de compot cu 2 linguri de zahar si putina esenta de vanilie), se toarna crema de vanilie peste blat si se aseaza felii de piersici si banane.
Se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj un plic de gelatina transparenta pentru decor, se toarna peste fructe si dupa ce s-a inchegat, se orneaza tortul cu frisca.

Tortul /tarta se pastreaza la rece pana la servire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu