duminică, 18 iulie 2010

Prajitura krem a la krem



Ingrediente pentru blat :

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata
Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana ce se topeste zaharul.
Se adauga galbenusurile si crema de ciocolata si se omogenizeaza bine compozitia cu o lingura de lemn. Se toarna compozitia pentru blat, intr-o tava de dimensiunile 20 x 30 cm, tapetata cu hartie de copt si se coace blatul la foc mediu timp de 30 de minute.

Ingrediente pentru crema :

  • un plic Creme Ole de vanilie
  • 250 ml lapte
  • 250 ml frisca
  • 1 lingurita esenta de vanilie
Intr-un bol se pune praful pentru crema, se toarna laptele si frisca, se adauga si esenta de vanilie si se mixeaza la viteza mica pana se ingroasa crema.

Crema se intinde intr-un strat uniform peste blatul racit si se acopera cu glazura de ciocolata obtinuta din :

  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 50 g ciocolata amaruie ( 55 % cacao )
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca
Dupa ce a stat cateva ore in frigider, pajitura se taie felii cu un cutit ascutit tinut cateva secunde in apa fierbinte.

Sursa.

Un comentariu:

  1. Aceasta reteta merita incercata,este o prajitura foarte buna!:)

    RăspundețiȘtergere