vineri, 19 martie 2010

Chec cu dovleac


Pentru a obtine un chec aromat, pufos si neted, aveti nevoie de:
  • 2 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana lapte
  • 1/2 cana ulei
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • coaja rasa de la o portocala
  • 300 g dovleac
  • 2 cani faina
  • 1 lingurita scortisoara
Mod de preparare

Ouale se amesteca cu zaharul si se mixeaza pana se topeste zaharul. Se adauga: laptele, uleiul, bicarbonatul de sodiu stins cu putina zeama de lamaie si faina.
Dovleacul se curata, se da pe razatoarea mica si se amesteca cu scortisoara si coaja de portocala. Apoi se amesteca cu aluatul pentru chec si se toarna intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt, se coace la foc mic 80-90 minute, pana ce trece testul scobitorii.


Am ornat checul cu o glazura alba obtinuta prin amestecarea a :
  • 8 linguri zahar pudra
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri apa fierbinte

Foarte simplu si foarte gustos!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu