joi, 14 ianuarie 2010

Paste cu carne la cuptor



Ingrediente:

  • 500 grame macaroane
  • 500 grame carne tocata
  • 1 bucata ceapa
  • dupa gust usturoi
  • 100 mililitri suc de rosii
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper
  • dupa gust oregano
  • 100 grame cascaval ras
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri smantana
  • 3 linguri lapte

Mod de preparare

Pastele fainoase se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei, se adauga carnea tocata si usturoiul pisat ( 3-4 catei de usturoi) si se calesc 5 minute amestecand des pentru a nu se prinde de oala. Aoi se pun condimentele: sare, piper, oregano, sucul de rosii si le lasa sa fiarba pana ce carnea este aproape fiarta ( 20-25 minute). Am adaugat si cateva linguri de ghiveci pus la borcan pe care l-am preparat din : rosii, ardei, ceapa, patrunjel. Intr-o tava sau vas yena, unsa si tapetata cu pesmet, se pune un strat de paste fierte peste care se pune sosul cu carnea tocata si apoi restul de macaroane. Peste ultimul strat de macaroane se toarna sosul obtinut din : faina, lapte, smantana si putina sare. Se presara cascaval ras si se da la cuptor pana se topeste cascavalul. Rezulta o mancare satioasa, care dupa racire se poate taia felii. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu