sâmbătă, 11 decembrie 2010

Trandafiri cu vanilie



Ingrediente aluat:

  • 500 g faina
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 2 lingurite zahar
  • lapte ( aproximativ 2 cani )
  • 50 ml ulei
  • 1 ou
Drojdia se dizolva in putin lapte, se adauga restul de lapte, oul, zaharul, sarea uleiul si faina. Se va pune faina putin cate putin, framantand un aluat elastic, care se lasa la crescut 30 de minute intr-un loc caldut, acoperit cu un prosop de bucatarie.

Umplutura :

  • 250 g unt
  • zahar pudra
  • zahar vanilat
  • coaja de lamaie
Se freaca untul la temperatura camerei, se adauga zaharul vanilat, zahar pudra dupa gust si coaja de lamaie.

Aluatul se imparte in 2 parti, se intind 2 foi dreptunghiulare de 0.5 cm grosime, se intinde umplutura de unt, se ruleaza si se taie rondele de 1,5 - 2 cm grosime .
Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se coc trandafirii la foc potrivit.
La final se pudreaza cu zahar pudra.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu