marți, 26 ianuarie 2010

Tort cu mousse de ciocolata



Ingrediente:
- un blat de tort cu cacao
- 2 oua

- 4 linguri zahar
- 2 linguri faina
- 360 ml lapte
- 100 ciocolata
- 2 plicuri de gelatina
- 60 ml apa rece
- 250 ml frisca

Mod de preparare


Se amesteca zaharul cu faina, se pun si ouale intregi si se amesteca bine. Adaugam si laptele, amestecam din nou si punem la fiert in baie de apa pana ce se ingroasa crema, lasam crema sa se raceasca. Punem gelatina in apa rece, iar ciocolata o topim in baie de aburi. Adaugam peste crema fiarta si racita: gelatina dizolvata in apa si ciocolata topita, amestecam bine cu telul si lasam crema la racit. Se bate frisca spuma tare si se amesteca cu crema de ciocolata ( se amesteca usor cu o lingura de lemn, nu cu mixerul ). Se umple blatul cu mousse-ul de ciocolata si se tine la rece pana in momentul servirii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu