sâmbătă, 2 iulie 2011

Tort de ciocolata







Ingrediente blat :
  • 6 oua
  • 12 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 10 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 linguri lapte rece
  • 2 linguri ulei
Albusurile se bat spuma tare cu apa si zaharul.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul si laptele, apoi se toarna peste spuma de albusuri.
La final se incorporeaza faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaou.


Se toarna compozitia intr-o forma rotunda cu diametrul de 26 cm, unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace blatul la foc mediu pana ce trece testul cu scobitoarea ( aprox. 30 de minute ).

Pentru insiropat blatul : 3 linguri de zahar se caramelizeaza si se stinge cu o cana de apa, se lasa sa se topeasca caramelul, apoi se adauga esenta de rom.

Pentru crema :
  • 4 oua
  • 12 linguri zahar
  • 250 g unt
  • 3 linguri cacao
Ouale intregi se mixeaza cu zaharul pana ce aceasta se topeste.
Vasul se pune pe foc mic si se amesteca cu telul pana se ingroasa compozitia ca si o budinca.
Se poate lasa sa se prinda putin de fundul vasului, astfel crema va avea o usoara aroma de caramel.
Se lasa crema sa se raceasca, apoi se amesteca cu 3 linguri de cacao cernute.


Untul se topeste la microunde timp de 20 de secunde ( sa ajunga la temperatura camerei ), apoi se adauga crema de oua, cate o lingura o data, mixand bine, pana ce obtinem o crema pufoasa.

Blatul se taie in 3 parti, se insiropeaza bine si se umple cu crema de ciocolata.

Pentru glazura am folosit :
  • 150 g ciocolata de menaj
  • 1 lingura de ulei
Ciocolata taiata bucati foarte mici am amestecat-o cu uleiul si am topit glazura in cuptorul cu microunde.

Tortul se orneaza cu glazura de ciocolata si se lasa la frigider cateva ore inainte de servire.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu