sâmbătă, 10 iulie 2010

Chec cu banane si alune


Ingrediente:
  • 1 pahar faina
  • 1 pahar zahar
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurita sare
  • 2 lingurite cacao
  • 1/2 cana ulei
  • 125 g iaurt de banane ( sau iaurt simplu )
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 ou
  • 1 galbenus de ou
  • 3 banane coapte
  • 100 g alune ( sau nuci )
Intr-un bol se amesteca : faina, zaharul, bicarbonatul de sodiu, sarea si cacaoua.
Intr-un alt bol se amesteca : bananele zdrobite cu furculita, oul, galbenusul, esenta de vailie, uleiul si iaurtul.


Peste ingredientele lichide amestecat bine cu telul, se pun ingredientele solide amestecate si se omogenizeaza bine. La final se adauga si alunele tocate marunt.

Compozitia astfel obtinuta se toarna intr-o forma de chec si se da la cuptor timp de 60 de minte, treapta 3 din 8.

Checul se feliaza dupa ce s-a racit.

Sursa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu