vineri, 16 iulie 2010

Trandafiri cu ciocolata



Ingrediente ( pentru 2 forme rotunde cu diametrul de 25 cm ) :

  • 600 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 100 g zahar
  • un praf de sare
  • 1 ou
  • 100 ml ulei
  • lapte ( aprox. 300 ml )
Pentru umplutura :

  • 200 g ciocolata
  • 4 linguri zahar
  • + 100 ml lapte + 2-3 linguri zahar
Drojdia se dizolva in putin lapte caldut amestecat cu o lingura de zahar, apoi se amesteca cu : faina, uleiul, sarea, oul, zaharul si se framanta un aluat elastic, adaugand lapte, putin cate putin, pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Se lasa aluatul la dospit 1 ora.

Pentru umplutura : ciocolata se da pe razatoarea mare si se amesteca cu zaharul.

Dupa ce si-a dublat volumul, aluatul se imparte in 2 parti egale care se intind sub forma dreptunghiulara avand grosimea de 0.50 cm. Fiecare parte se unge cu putin ulei sau unt topit si se presara peste ele ciocolata rasa amestecata cu zahar. Se ruleaza si apoi se imparte in 12 parti, se pot taia trandafirii cu ajutorul unui cutit bine ascutit sau folosind un fir de ata.

Trandafirii obtinuti se aseaza in tava rotunda tapetata cu hartie de copt si se lasa sa se odihneasca inca 15 - 20 minute, timp in care incalzim bine cuptorul.

Se coc prajiturile pana se rumenesc frumos, apoi, peste fiecare trandafir se toarna cate o lingura de lapte amestecat cu zahar, se presara putin zahar tos si se mai lasa la cuptor vreo 5 minute.

Cand sunt gata, trandafirii se rastoarna pe un platou si se servesc calzi alaturi de o cana de lapte ... sau asa simpli, oricum, sunt foarte buni !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu