marți, 22 noiembrie 2011

Tort cu mere



Ingrediente :
  • 125 g unt
  • 125 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 3 oua
  • 200 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 linguri lapte
  • mere
  • zahar pudra sau frisca pentru ornat
  • 2 linguri dulceata de caise
Untul moale se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga: sarea, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat, se adauga pe rand ouale mixand bine dupa fiecare, laptele si la final faina amestecata cu praful de copt.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma rotunda cu diametrul de 26 cm, unsa cu unt si tapetata cu faina.
Peste aluat se aseaza jumatati de mere curatate si crestate cu un cutit bine ascutit.
Se coace tortul la foc mediu pana ce trece testul cu scobitoarea, aproximativ 30 de minute.

Se poate servi simplu, presarat cu zahar pudra sau ornat cu frisca.
Conform retetei originale, tortul fierbinte se unge cu cele 2 linguri de dulceata amestecata cu 1-2 linguri de apa fierbinte.

Dupa ce s-a racit tortul, l-am pudrat cu zahar praf, dar nu am apucat sa si pozez :)

                      

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu