miercuri, 7 aprilie 2010

Inghetata de cacao




Ingrediente:
  • 150 g zahar
  • 2 linguri cu varf faina
  • 2 linguri cacao
  • 200 ml lapte
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
Se amesteca faina, zaharul, cacaou si laptele pana se omogenizeaza bine compozitia si se pune la fiert pe baie de aburi pana se ingroasa.
Albusurile se bat spuma cu cele 4 linguri de zahar.
Cand s-a mai racit putin crema, se adauga galbenusurile pe rand amestecand bine dupa fiecare, si la final se incorporeaza spuma de albusuri.
Crema obtinuta se toarna in caserole si se lasa la congelator cel putin 2-3 ore.
Pentru ca inghetata sa fie mai cremoasa, se amesteca de cateva ori cu o lingura in timp ce sta la congelator.


  1. In loc de lapte se poate folosi si apa.
  2. Se poate adauga la inghetata si esenta de rom, in functie de gusturi.
  3. Data viitoare voi adaga si cateva linguri fulgi de ciocolata, pentru inghetata mai ciocolatoasa.

Multumiri pentru reteta lui Ccris.

Un comentariu:

  1. Si eu am incercat aceasta reteta,am incercat si cu vanilie si un pic de lamaie, in loc de cacao. E cea mai buna inghetata de casa!

    RăspundețiȘtergere