miercuri, 30 noiembrie 2011

Prajitura Kinder Delice

Ingrediente blat ( pentru 2 foi, tava 30 / 40 cm ) :
  • 8 oua
  • 160 g zahar
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • 4 linguri gris macinat
  • 4 linguri cacao
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri miere
  • 2 lingurite praf de copt
  • 40 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • un praf de sare
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga laptele, uleiul , mierea si se amesteca bine.
Apoi se adauga faina, grisul macinat, cacaoa si praful de copt si se omogenizeaza.
La final adaugam albusurile batute spuma, se amesteca usor cu o spatula si din compozitia obtinuta se coc 2 foi in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, sau se poate folosi hartie de copt.

Crema cu lapte praf :
  • 100 g lapte praf
  • 2 linguri zahar
  • 40 g unt
  • 3 linguri miere
  • esenta de vanilie
  • 200 ml frisca
Laptele praf se amesteca cu zaharul, untul topit, esenta de vanilie si mierea. Amestecam bine pana ce dispar toate cocoloasele.
Frisca se bate spuma tare, se adauga pasta din lapte praf si se mixeaza in continuare pana se obtine o crema tare. Daca considerati ca nu este suficient de tare, se poate adauga si 10 g de gelatina hidratata in 100 ml apa rece. Eu nu am pus gelatina si crema a fost suficient de tare pentru ca prajitura sa poata fi feliata a doua zi.

Ingrediente glazura :
  • 100 g ciocolata de menaj
  • 50 g unt
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa
  • 1 lingura zahar pudra
Toate ingredientele se pun intr-un vas si se topesc pe baie de aburi.
Se pune prima foaie de blat, intreaga cantitate de crema, al 2-lea blat si peste acesta se toarna glazura.
Prajitura se tine la rece peste noapte si apoi se feliaza.

5 comentarii:

  1. Arata super si e tare buna! O seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Bună! Am încercat să fac rețeta astăzi, am urmat exact pașii și cantitățile dar foile nu mi-au ieșit deloc. Blatul arăta chiar foarte bine, era pufos dar când l-am bagat la cuptor... Focul a fost potrivit însă prima foaie s-a ars iar a doua mi-a ieșit necoaptă. Oare cum trebuia să fac să iasă bine?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Pana acum nu am avut probleme cu foile pentru prajitura, pregatesc compozitia pentru foi dupa reteta de mai sus, la coacere folosesc hartie de copt si focul la treapta 3-4 din 8 ( la aragaz simplu ), cuptorul preincalzit ( pornesc cuptorul in momentul in care incep sa pregatesc aluatul ). La inceputul coacerii foile se umfla, apoi se lasa, inainte de a scoate blatul din cuptor fac testul cu scobitoarea. Daca la tine prima foaie s-a ars, iar a 2-a a ramas necoapta, ar trebui sa gasesti calea din mijloc. Pentru coacerea foilor sunt suficiente doar cateva minute, 7-10 minute, nu stiu exact fiindca nu am cronometrat.Bafta !

      Ștergere
    2. am facut-o si eu. ft.aspectoasa,sa vedem gustul,maine.
      doar o mentiune: la foi,trebuie 200 ml ulei sau 20 ml.ulei? multumim!

      Ștergere
    3. Buna ! Cu siguranta a iesit foarte buna prajitura. Pentru foi se folosesc 200 ml. ulei. OVa doresc o seara cat mai placuta !

      Ștergere