miercuri, 21 decembrie 2011

Turta dulce frageda


Ingrediente :
  • 1 kg faina
  • 300 g zahar
  • 300 g unt
  • 250 g miere
  • 3 oua
  • 1 lingura mare bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • condimente pentru turta dulce
  • + o lingurita scortisoara
Faina se amesteca cu : zaharul, untul topit, mierea, ouale, bicarbonatul, sarea , condimentele si se framanta aluatul pana se desprinde de pe maini, aluatul obtinut va fi mai moale, dar asa trebuie sa fie.
Aluatul obtinut se inveleste in folie alimentara si se da la frigider pentru 2-3 ore, apoi se rup bucati din aluat si se formeaza bilute care se aseaza in tava lasand distanta intre ele. 
Se coc fursecurile la foc mediu pana incep sa se rumeneasca usor pe margini. 

Daca vreti sa decupati diverse forme de turta dulce, aluatul trebuie lasat la frigider peste noapte, pentru a se intari suficient de tare.
Turta dulce am decorat-o cu zahar pudra amestecata cu zeama de lamaie si margelute colorate.

Aceste fursecuri sunt foarte fragede si moi inca de la inceput, nu sunt tari ca si fursecurile cu miere, in general.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu