marți, 14 iunie 2011

Linzer




Ingrediente :
  • 400 g faina
  • 200 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 2 oua
  • zahar vanilat sau esenta de vanilie
  • coaja rasa + sucul de la o lamaie
  • 250 g unt
  • dulceata
Faina se amesteca cu untul rece, se adauga celelalte ingrediente si se framanta aluatul pana nu se mai lipeste de maini. Se acopera cu folie alimentara si se da la rece pentru 30 de minute.

Aluatul se intinde intr-o foaie foarte subtire, se decupeaza formele rotunde, jumatate sa fie decupate in mijloc. Se coc fursecurile la foc mediu pana incep sa se rumeneasca pe margini (dureaza maxim 10 minute).

Se lipesc fursecurile cu dulceata si se pot presara cu zahar pudra.
Sunt foarte fragede si raman proaspete si dupa 1 saptamana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu