Oul se amesteca cu untul topit ( si racit ) pana devine cremos. Se adauga pe rand: zaharul, laptele, cacaoa, se amesteca bine, si la final faina cernuta si amestecata cu praful de copt.Aluatul obtinut se toarna intr-o forma rotunda, unsa cu unt si tapetata cu faina, si se coace la foc potricit timp de 30 de minute ( pana ce trece testul scobitorii ).
Intre timp se prepara umplutura: frisca se bate spuma tare si se amesteca cu ciocolata rasa pe razatoarea mica. Crema se tine la frigider pana se raceste blatul.
Dupa ce s-a copt blatul, se lasa sa se raceasca. Se taie cu un cutit capacul blatului lasand o margine de 1 cm si se scobeste miezul blatului cu o lingurita. Bananele se curata si se taie in 2 pe lung, se umple blatul cu bananele.
Se pune crema de frisca si ciocolata, formand o gramada.
Super ti-a iesit tortul!
RăspundețiȘtergere