luni, 22 martie 2010

Tort Musuroi de cartita

Ingrediente blat:
  • 250 g faina
  • 250 g zahar
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri cacao
  • 1 pachet praf de copt
Ingrediente crema:
  • 3 banane
  • 100 g ciocolata
  • 300 ml frisca
Mod de preparare

Oul se amesteca cu untul topit ( si racit ) pana devine cremos. Se adauga pe rand: zaharul, laptele, cacaoa, se amesteca bine, si la final faina cernuta si amestecata cu praful de copt.
Aluatul obtinut se toarna intr-o forma rotunda, unsa cu unt si tapetata cu faina, si se coace la foc potricit timp de 30 de minute ( pana ce trece testul scobitorii ).

Intre timp se prepara umplutura: frisca se bate spuma tare si se amesteca cu ciocolata rasa pe razatoarea mica. Crema se tine la frigider pana se raceste blatul.

Dupa ce s-a copt blatul, se lasa sa se raceasca. Se taie cu un cutit capacul blatului lasand o margine de 1 cm si se scobeste miezul blatului cu o lingurita. Bananele se curata si se taie in 2 pe lung, se umple blatul cu bananele.

Se pune crema de frisca si ciocolata, formand o gramada.

Deasupra se presara miez de blat sfaramat.

Si o sectiune a tortului:

Un comentariu: