sâmbătă, 3 decembrie 2011

Tort cu crema de nuca


Ingrediente blat :
  • 6 oua
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 linguri ulei
Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, faina, praful de copt si uleiul, se amesteca usor cu o spatula si se toarna compozitia intr-o tava rotunda cu diametrul de 26 cm, unsa cu unt si tapetata cu faina.
Se coace blatul la foc mediu pana ce trece testul scobitorii.

Ingrediente pentru crema :
  • 4 oua
  • 12 linguri zahar
  • 250 g unt
  • 250 g nuca
Ouale intregi se amesteca cu zaharul si se pun la fiert, intr-o oala, la foc mic,amestecand mereu cu telul.
Cand se ingroasa ca si o budinca, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Nucile se rumenesc 10 minute in cuptor, apoi se macina.
Se mixeaza bine untul, se adauga crema de oua si nuca macinata si se mixeaza bine.

Pentru sirop: 4 linguri de zahar se pun la caramelizat si se sting cu 200 ml apa.

Blatul se taie in 3 parti, se insiropeaza bine si se umple cu crema de nuci.
Se orneaza cu frisca si nuci pisate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu