sâmbătă, 7 mai 2011

Saratele fragede de casa




Ingrediente :

  • 1 kg faina
  • 1 cana de untura
  • 50 g drojdie
  • lapte
  • 1 lingurita zahar
  • 1 ou
  • 1 lingura sare

  • 1 ou pentru uns
  • seminte de chimen sau susan
  • cascaval ras
Drojdia se dizolva in jumatate de cana de lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar si se lasa sa creasca.

Intre timp, faina cernuta se amesteca cu untura (care trebuie sa fie la temperatura camerei). Faina + untura se vor amesteca cu mainile si se vor faramita cocoloasele formate.

Apoi se adauga drojdia, sarea, oul si lapte cat este necesar pentru a se obtine un aluat elastic, usor de modelat (nu va fi nevoie de prea mult lapte, doar de cateva linguri).
Aluatul se framanta bine pana ce se desprinde de pe maini si se lasa la crescut o ora.

Se intinde aluatul sub forma dreptunghiulara (pentru a putea lucra mai usor, am impartit aluatul in 3 parti), se unge cu ou batut, se presara seminte de susan si cascaval ras, se taie fasii si se coc saratelele la foc mediu pana devin aurii.

Saratelele obtinute sunt foarte fragede si vor fi la fel de bune si dupa o saptamana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu