marți, 17 mai 2011

Pizza cu salam






Ingrediente pentru 2 pizza rotunde (diametrul tavii = 28 cm)

- pentru aluat :
  • 400 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 cana apa calduta
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita oregano uscat
Drojdia se dizolva in apa calduta, se adauga zaharul si se lasa cateva minute pana se umfla drojdia. Apoi se adauga drojdia peste faina, se pune sare, ulei, oregano si se framanta aluatul pana nu se mai lipeste de vas (dureaza doar cateva minute). Daca mai este necesar, se adauga apa calduta, pana se obtine un aluat mai tare.
Se lasa la crescut la loc caldut, acoperind vasul cu un prosop curat.

Intre timp pregatim celelalte ingrediente :
  • salam de casa
  • sos de rosii (se condimenteaza dupa preferinte: chilli, boia iute, pasta de ardei iute, praf de usturoi)
  • porumb boabe
  • ciuperci
  • masline
  • cascaval ras
  • rosii
  • oregano, sare
Aluatul se imparte in 2 parti si fiecare parte se intinde in cate o tava pentru pizza unsa cu putin ulei. Se intinde sosul de rosii (noua ne place sosul picant, de aceea il condimentez cu usturoi, chilli sau pasta de ardei iute), se presara oregano, putina sare(optional), felii de salam, boabe de porumb dulce, ciuperci feliate, cascaval ras, masline si rosii taiate felii.

In imagine se vede portia mea de pizza, fara masline, fiindca mie nu imi plac :)

Se lasa pizza la copt la foc mare 15 - 20 de minute, pana se rumeneste frumos.

Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu