marți, 19 ianuarie 2010

Cartofi frantuzesti cu cabanos



Ingrediente:

- 10 cartofi mari ( aproximativ 2 kg )

- 5 oua
- 2 fire de carnat cabanos
- 2 linguri pesmet

- sare

- piper

- condimente pentru cartofi
- 4 linguri faina

- 1 cana lapte

- 200 g cascaval

Modul de preparare
Cartofii se pun la fiert in coaja impreuna cu o lingura de sare. Separat se pun la fiert si ouale cu o lingurita de sare. Cand s-au fiert se curata si se taie cubulete mici atat cartofii cat si ouale. Carnatii cabanos se taie felii subtiri. O tava sau vas yena se unge cu untura si se pun cele 2 linguri de pesmet. Se pune un strat de cartofi, sare, piper, condimente pentru cartofi, urmeaza un strat de oua fierte si unul de carnat cabanos, iar cartofi, condimente, oua si carnat si ultimul strat trebuie sa fie de cartofi.
Se amesteca faina cu laptele si putina sare ( am pus si putina telemea rasa ) si se toarna peste ultimul strat de cartofi. Deasupra se presara cascavalul ras si se lasa la cuptor pana ce se rumeneste cascavalul.

Se serveste cu smantana. Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu