joi, 14 ianuarie 2010

Prajitura Rigo Jancsi


Ingrediente:

  • 3 linguri cacao
  • 6 linguri zahar
  • 6 bucati oua
  • 6 linguri apa rece
  • 4 linguri faina
  • 1/2 pachet praf de copt
  • 1000 mililitri frisca lichida
  • 500 grame ciocolata neagra
  • 2 linguri cafea ness

Mod de preparare

Se incepe cu crema deoarece trebuie sa stea la rece : se pun 300 ml frisca la baie de apa si cand incepe sa fiarba se adauga ciocolata rupta bucatele si nessul. Se amesteca pana cand se topeste ciocolata, apoi se pune la frigider pentru a se raci. Blatul : se bat ouale spuma cu zaharul, apoi se adauga apa , mixand bine dupa fiecare lingura adaugata. Punem faina cernuta impreuna cu cacao si praful de copt. Se coace in tava unsa si tapetata cu faina pana ce trece testul cu scobitoarea ( aprox. 20 - 25 minute ). Blatul racit se taie in 2 si se insiropeaza cu : zahar + apa + esenta de rom ( dupa gust ). Se mixeaza restul de frisca si se adauga crema de ciocolata racita. Pentru a nu fi gretoasa, in spuma se pot adauga si 2 linguri de iaurt simplu. Se obtina o crema foarte tare, racoritoare, numai buna pentru a umple blatul. Se umple blatul cu crema de ciocolata si cafea si se pune deasupra glazura de ciocolata. Se pudreaza cu cacao. Este o prajitura delicioasa cu un gust rafinat de ciocolata si cafea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu