luni, 18 octombrie 2010

Tort caramel




Ingrediente blat :


  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 150 g unt
  • 200 g ciocolata
  • 1/2 plic praf de copt
  • 100 g faina
Ouale se mixeaza cu zaharul pana se topeste tot zaharul, apoi se adauga untul topit, ciocolata topita si se mixeaza pana la omogenizare.

La final se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se toarna compozitia intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina, si se coace la foc mediu pana ce trece testul scobitorii.


Ingrediente crema de caramel :

  • 10 linguri zahar
  • 200 ml lapte
  • 250 ml frisca
  • 3 oua
  • 1 lingura faina
  • 10 g gelatina
Se pun cele 10 linguri de zahar la caramelizat si cand zaharul devine auriu, se stinge cu laptele fierbinte. Se ia cratita de pe foc.

Galbenusurile se ameteca cu faina si peste aceasta compozitie se toarna crema de caramel fierbinte. Se lasa crema pe foc pana ce se ingroasa, amestecand continuu cu telul.


In crema de caramel fierbinte se incorporeaza gelatina hidratata in 50 ml apa rece.

Se amesteca bine si se lasa crema la racit.

Dupa ce s-a racit bine, crema de caramel se amesteca cu frisca batuta spuma tare si albusuirle batute spuma.


Pentru insiropat blatul :

  • 1/2 cana zahar se caramelizeaza si se stinge cu 1/2 cana de apa fierbinte.
Se ia cratita de pe foc si se asteapta pana ce zaharul se topeste in totalitate si siropul se raceste.

Blatul se taie in 3, se insiropeaza bine si se umple cu crema de caramel.
Se va folosi forma de tort rotunda cu peretii detasabili.


Tortul se orneaza cu topping de ciocolata.



Sursa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu