Ingrediente pentru 1 portie de saratele :
- 500 g faina
- 200 g untura
- 1/2 lingura de sare
- 1 plic praf de copt
- 200 g branza : branza telemea, branza de burduf, branza de vaca sau cascaval
- 150 g iaurt gras
- 1 ou pentru uns deasupra
- seminte de mac, susan sau chimen
Aluatul se intinde in forma dreptunghiulara, se unge cu oul batut, se presara semintele, dupa preferinte, se taie fasiile de saratele si se coc saratelele la foc mediu pana se rumenesc usor.
Saratelele sunt foate gustoase, fragede si se fac foarte repede.
Reteta merita incercata, este perfecta !
Va doresc spor la treaba !
Sunt grozave,le ador,dar nu le pot manca,ca nu am voie grasimi,asa ca raman cu privitul!:)Pup!
RăspundețiȘtergereImi plac mult saratele, si reteta ta este tare buna!
RăspundețiȘtergereLe încerc si eu acum .pregătesc pt sâmbăta la un grătar sper sa imi iasă
RăspundețiȘtergereCu siguranta vor iesi :) Va doresc week-end placut !
Ștergere