Ingrediente aluat :
- 500 g faina
- 100 g zahar
- 2 oua
- 70 ml ulei
- 25 g drojdie proaspata
- 250 ml lapte
- 1/2 lingurita sare
- coaja rasa de lamaie / portocala
Faina se cerne intr-un bol incapator, se adauga ouale, sarea, coaja rasa de portocala sau lamaie, laptele cu drojdia si se framanta pana se leaga bine aluatul.
Se adauga uleiul si se framanta bine pana ce se obtine un aluat neted, care nu se lipeste de peretii vasului si de maini. Aluatul se lasa la dospit 30 de minute, pana ce isi dubleaza volumul.
Ingrediente umplutura de nuca :
- 1 albus de ou
- 4 linguri zahar
- 200 g nuca macinata
- 3-4 linguri de lapte
- esenta de rom
- + 1 galbenus de ou pentru uns
Se amesteca bine.
Aluatul dospit se imparte in 4, fiecare parte se intinde si se imparte in 6 dreptunghiuri.
Pe fiecare bucata se pune 1 lingura mare din umplutura cu nuca si se ruleaza cornurile.
Cornurile cu nuca se aseaza in tava, se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la dospit inca 20 de minute.
Apoi se ung cu galbenusul de ou si se coc la foc mediu, in cuptorul preincalzit.
Va doresc pofta buna !
buna maria ,te urmaresc de mult timp si am facut multe retete de la tine de pe blog, am o intrebare pot face din acest aluat branzoaice .multumesc mult iulia
RăspundețiȘtergereBuna seara ! Da, poti pregati din acest aluat niste branzoaice minunate.
ȘtergereSi daca doresti sa obtii branzoaice cu aluat de foietaj, incearca urmatoarea reteta : http://mariaskitchen-maria.blogspot.ro/2012/03/aluat-universal.html
Spor la gatit si multumesc pentru vizitele pe blog !
Ce frummoase sunt, au o culoare super si umplutura imi place mult!
RăspundețiȘtergereMultumesc Paula! Cornurile cu nuca nu numai ca arata foarte bine, dar sunt si gustoase !
ȘtergereNoapte buna !
Bune, bune. Mama face astfel de cornuri. Trebuie să le încerc şi eu.
RăspundețiȘtergere