O reteta testata si garantata 100 % , care merita incercata :)
Ingrediente :
- 450 g zahar
- 150 ml apa
- 1 plic zahar vanilat
- 150 g unt 80 % grasime
- 500 g lapte praf
- 50 - 100 g cacao
- 2 foi mari de napolitane
Se stinge focul, se adauga untul taiat cubulete si se amesteca pana se topeste untul.
Se lasa siropul sa se raceasca pana ce ajunge la temperatura mainii.
Laptele praf se amesteca cu cacaou si se cerne intr-un vas incapator.
Se toarna siropul caldut peste laptele praf si se framanta cu mana ciocolata.
O tava mare de 30/40 cm se tapeteaza cu folie alimentara, se aseaza o foaie de napolitane, se intinde ciocolata si se acopera cu a 2-a foaie de napolitane. Se apasa bine cu mana si se lasa cateva ore la rece pana se intareste ciocolata.
Ciocolata de casa se portioneaza dupa preferinte.
Dupa aceasta reteta se poate prepara orice tip de ciocolata de casa : ciocolata alba, ciocolata neagra, cu stafide, cu nuci, cu alune, cu cocos, etc.
Sursa retetei : Retete ca la Mama .
Da, asa ceva nu refuz niciodata...nici noaptea :D Pupici
RăspundețiȘtergere