Prajitura are blat cu nuca si crema de cafea, o combinatie foarte inspirata.
Prajitura Maria alaturi de Prajitura Ciocolatina - pregatite in exact 2 ore, cine nu ma crede, n-are decat sa incerce :)
Ingrediente blat :
- 9 albusuri
- 200 g nuca prajita si macinata
- 4 linguri faina
- 9 linguri de zahar
- 1/2 plic praf de copt
Se amesteca usor pana se incorporeaza toate ingredientele uscate si se coace blatul la temperatura medie, in tava tapetata cu hartie de copt pana ce se rumeneste frumos.
Ingrediente crema :
- 9 galbenusuri
- 200 g zahar
- 2 linguri cacao
- 100 g ciocolata cu lapte / amaruie
- 2 plicuri cafea instant solubila
- 400 ml frisca
Frisca se bate spuma pana ce se leaga, apoi se adauga treptat crema fiarta si racita.
Se mixeaza pana se obtine o crema fina, destul de tare.
Se intinde crema de cafea peste blatul racit si deasupra se pune o glazura de ciocolata :
- 100 g ciocolata amaruie
- 60 ml frisca lichida
Se lasa la rece cateva ore, apoi se feliaza cu un cutit tinut cateva minute in apa fierbinte.
Vai,ce multe sunt!Una macar iau si eu!
RăspundețiȘtergereTe pup!
Esti invitata mea la o prajitura :)
RăspundețiȘtergereIti doresc week-end placut!
Ce platou frumos!!Neaparat vreau si eu o bucatica! Pup
RăspundețiȘtergere