Reteta de fata este una foarte simpla, care merita incercata si este garantata 100 % !
Veti obtine cele mai ciocolatoase briose care exista, foarte aromate si cremoase!
Ingrediente pentru 12 briose :
- 220 g ciocolata : neagra sau cu lapte
- 120 g unt cu 80 % grasime
- 80 g faina
- 100 g zahar
- 1 praf de sare
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 4 oua
- 1 lingurita praf de copt ( se poate si fara praf de copt )
Se pune si esenta de vanilie si se omogenizeaza compozitia cu telul sau cu ajutorul mixerului.
Se adauga pe rand cele 4 oua, mixand bine dupa fiecare.
Formele de briose se tapeteaza cu hartie de briose, in fiecare forma se repartizeaza compozitia de ciocolata si se coc briosele la foc mediu, in cuptorul preincalzit, astfel :
- 9 - 10 minute - se obtine interior de ciocolata cremos si lichid;
- 11 - 12 minute - se obtine interior de ciocolata cremos dar stabil.
- 100 ml frisca
- 1 lingura zahar pudra
- ornamente
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu