Un tort simplu, foarte gustos, care se poate prepara cu fructele preferate in aproximativ 30 de minute.
Ingrediente blat de biscuiti :
- 200 g biscuiti simpli
- 100 g unt
- 2-3 linguri zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 50 ml lapte
Compozitia se toarna peste biscuitii macinati si se amesteca bine.
Aluatul de biscuiti se pune intr-o tava rotunda de 26 cm, cu peretele detasabil, si cu ajutorul unei linguri se intinde blatul apasand biscuitii cu lingura. Se da tava la rece pana ce pregatim crema.
Ingrediente crema de capsuni :
- 300 ml frisca
- 250 g iaurt de capsuni
- 200 g capsuni
Se toarna crema de iaut peste blat si se lasa la rece.
Pentru jeleul de capsuni :
- 400 ml suc rosu de fructe : de capsune, de coacaze negre sau de strugure
- 1 plic budinca de capsuni
- 3 linguri de zahar
Peste crema de iaurt am asezat felii de capsuni, apoi am turnat jeleul si am lasat tortul cateva ore la rece.
Se desprinde marginea detasabila a formei de tort si se feliaza tortul cu ajutorul unui cutit trecut prin apa calda.
Oau !. Ce bine arata. Papilele mele gustative au luato razna.
RăspundețiȘtergereFoaret bine arata si are o tinuta superba, chiar fara gelatina!
RăspundețiȘtergere