Ingrediente pentru o tava de 30 / 40 cm :
- 6 albusuri de ou ( am folosit albusurile ramase de la Ciorba de burta )
- 1 cana de zahar
- 3/4 cana faina
- 2 cani : stafide, rahat taiat marunt, nuci tocate
- 1 plic praf de copt
Albusurile se bat spuma tare zu zaharul, cand s-a topit zaharul se adauga : faina, praful de copt, amestecul de nuci +stafide+ rahat, se amesteca usor cu o spatula si se coace blatul in tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt.
Ingrediente pentru crema :
- 300 ml lapte
- 4 linguri zahar
- 1 plic budinca de vanilie
- 250 ml frisca
Budina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj, cu 300 ml lapte si 4 linguri de zahar, dupa racire se mixeaza cu frisca batuta spuma.
Crema se intinde peste blatul racit si se prepara glazura de ciocolata din :
- 150 g ciocolata
- 90 ml frisca lichida
- se incalzesc pe baie de aburi pana se topeste ciocolata si se intinde peste prajitura.
Prajitura se lasa la rece cateva ore, apoi se feliaza cu un cutit ascutit.
Hmmm ce bunaciune de prajiturica!! Vreau si eu! O zi minunata sa aveti!!!
RăspundețiȘtergerePrajitura asta chiar ca este tare buna, blatul este ca si de bezea, insa se face mult mai repede.
RăspundețiȘtergereO zi buna va doresc si eu si Sarbatori Fericite !