Ingrediente :
- 500 g faina
- 100 ml lapte caldut
- 3/4 pachetel drojdie proaspata
- 2 linguri zahar
- 2 oua
- 2 plicuri zahar vanilat
- 500 ml ulei pentru prajit
Drojdia se dizolva in laptele caldut, se adauga zaharul si se lasa sa creasca putin.
Se pune faina intr-un vas incapator, se adauga drojdia crescuta, ouale, zaharul vanilat si se framanta aluatul pana se desprinde de pe marginile vasului.
Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut 1 ora, apoi se intinde aluatul aproximativ de grosimea unui deget, se decupeaza gogosile cu un pahar mic si se prajesc in uleiul bine incins.
Gogosile fierbinti se dau prin zahar pudra.
Azi am avut pofta de niste gogosele.Cred ca luni ma apuc sa-mi fac gogosi.Arata tare bine ale tale.O duminica frumoasa.
RăspundețiȘtergereMultumesc, spor la facut gogosi :)
RăspundețiȘtergere