sâmbătă, 10 decembrie 2011

Mini gogosi



Ingrediente :
  • 500 g faina
  • 100 ml lapte caldut
  • 3/4 pachetel drojdie proaspata
  • 2 linguri zahar
  • 2 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 500 ml ulei pentru prajit
Drojdia se dizolva in laptele caldut, se adauga zaharul si se lasa sa creasca putin. 
Se pune faina intr-un vas incapator, se adauga drojdia crescuta, ouale, zaharul vanilat si se framanta aluatul pana se desprinde de pe marginile vasului.

Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut 1 ora, apoi se intinde aluatul aproximativ de grosimea unui deget, se decupeaza gogosile cu un pahar mic si se prajesc in uleiul bine incins.

Gogosile fierbinti se dau prin zahar pudra.

2 comentarii:

  1. Azi am avut pofta de niste gogosele.Cred ca luni ma apuc sa-mi fac gogosi.Arata tare bine ale tale.O duminica frumoasa.

    RăspundețiȘtergere