sâmbătă, 19 ianuarie 2013

Saratele rapide cu branza


Ingrediente pentru 1 portie de saratele :
  • 500 g faina
  • 200 g untura
  • 1/2 lingura de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 200 g branza : branza telemea, branza de burduf, branza de vaca sau cascaval
  • 150 g iaurt gras
  • 1 ou pentru uns deasupra
  • seminte de mac, susan sau chimen
Se amesteca bine toate ingredientele : faina, sarea, praful de copt, untura, iaurtul, branza, si se framanta pana se leaga aluatul. Daca este nevoie, se mai adauga cateva linguri de lapte.

Aluatul se intinde in forma dreptunghiulara, se unge cu oul batut, se presara semintele, dupa preferinte, se taie fasiile de saratele si se coc saratelele la foc mediu pana se rumenesc usor.

Saratelele sunt foate gustoase, fragede si se fac foarte repede.
Reteta merita incercata, este perfecta !
Va doresc spor la treaba !

4 comentarii:

  1. Sunt grozave,le ador,dar nu le pot manca,ca nu am voie grasimi,asa ca raman cu privitul!:)Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi plac mult saratele, si reteta ta este tare buna!

    RăspundețiȘtergere
  3. Le încerc si eu acum .pregătesc pt sâmbăta la un grătar sper sa imi iasă

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu siguranta vor iesi :) Va doresc week-end placut !

      Ștergere