miercuri, 3 martie 2010

Paprikas cu galuste




Ingrediente:

- 1 ceapa mare
- 1/2 kg cartofi
- 1 lingura untura
- 1/2 kg carne de porc
- 1 lingurita boia
- sare, piper, vegeta
- 1 ou
- faina

Mod de preparare

Ceapa taiata cubulete am calit-o in untura, am adaugat carnea taiata cubulete, am lasat la calit cateva minute, apoi am adaugat boiaua si am amestecat bine ( daca se caleste cateva secunde, boiaua va avea culoare mai aprinsa ). Am adaugat cartofii curatati si taiati cubulete si apa cat sa acopere cartofii. Am condimentat cu sare, piper, vegeta si am lasat la fiert pana s-au fiert carnea si cartofii.
Intre timp am pregatit galustele de faina: intr-un castron am pus vreo 3-4 linguri mari de faina, am adaugat oul, putina sare si am amestecat bine cu o furculita pana s-a omogenizat si am obtinut o pasta destul de tare, am adaugat si putina apa in functie de nevoie.
Cand s-au fiert carnea si cartofii am facut galustele cu ajutorul unei linguri, am mai lasat la fiert cateva minute.
Paprikasul se poate face si cu carne de pui ( se procedeaza la fel ).
Pofta buna!

Un comentariu: