luni, 27 mai 2013

Ciorba de cartofi cu carnati


         O ciorba usoara de legume, foarte gustoasa si satioasa, care se prepara destul de repede.
Sursa retetei AICI.

Ingrediente :
  • 1 kg cartofi
  • 2 rosii coapte
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 felie telina
  • 1 fir carnat afumat
  • 1 ceapa
  • sare, piper, boia
  • patrunjel verde
  • 2 linguri pasta de ketchup de casa
  • 200 g smantana
  • 1 lingura mare de faina
  • ulei 
 Ceapa se curata si se taie marunt. Se incing cateva linguri de ulei, apoi se caleste ceapa, se adauga carnatul taiat felii subtiri si se mai calesc impreuna cateva minute.
Adaugam legumele taiate cubulete : ardeiul gras, morcovul, radacina de patrunjel, telina si le calim cateva minute.

Urmeaza rosiile decojite taiate cubulete si pasta de ketchup de casa ( rosii + ardei rosii + ceapa ), cartofii curatati si taiati cubulete potrivit de mari si apa cat sa acopere legumele ( eu am pus 3 litri de apa si dupa ce a scazut, am mai adaugat 2 cani, depinde cat de groasa vreti sa fie ciorba ).
Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa pe foc potrivit pana se fierb toate legumele.

Dupa ce au fiert legumele din ciorba, se pregateste un rantas: se pun 2-3 linguri de ulei intr-o tigaie si se adauga 1 lingura mare de faina. Dupa cateva minute se pune si 1 lingurita de boia dulce, se amesteca si se adauga la ciorba.

Lasam pe foc pana ce da inca un clocot, apoi oprim focul, adaugam smantana, patrunjel proaspat tocat si sare, daca mai este nevoie.

Pofta buna !




Un comentariu: