joi, 6 decembrie 2012

Tort cu ciocolata si visine


Tortul este cu blat simplu de pandispan insiropat si cu crema de ciocolata cu visine din compot.

Ingrediente crema :
  • 4 oua
  • 12 linguri zahar
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 3 linguri cacao
  • 300 ml frisca 
  • 1 borcan compot de visine
Ouale se mixeaza cu zaharul, apoi se pun la foc mic pana se ingroasa ca si o budinca, crema trebuie amestecata incontinuu cu telul, altfel se prinde.

Cand s-a ingrosat, se ia crema de pe foc si se adauga cacaou cernuta si ciocolata rupta bucati mici. Se amesteca bine pana se topeste ciocolata si se lasa crema la racit.

Frisca se bate spuma tare, apoi se adauga treptat crema de oua.
Se mixeaza bine pana se obtine o crema pufoasa.

Blatul se taie in 3, se insiropeaza cu zahar caramelizat stins cu apa ( 5-6 linguri de zahar caramelizat, 1 cana de apa + esenta de rom, dupa gust ), se monteaza tortul in forma in care s-a copt blatul.
- 1 blat insiropat
- 1/2 crema de ciocolata
- 1/2 din cantitatea de visine
- 1 blat insiropat
- 1/2 crema de ciocolata
- visine
-  ultimul blat.

Dupa ce sta la rece cateva ore sau cel mai indicat ar fi peste noapte, se rastoarna tortul pe platoul de servire si se orneaza. 
Eu am urmat indicatiile fetitei mele de 4 ani : ciocolata + fluturasi + o floricica + bombonele colorate + frisca roz. Tortul este prea colorat dar si prea bun  :)


Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu