Reteta tortului de ciocolata :
- un blat de tort din : 6 oua + 12 linguri zahar + 12 linguri faina + 1/2 plic praf de copt + 3 linguri ulei
- 1 borcan mare compot de visine
- 6 oua
- 18 linguri zahar
- 100 g ciocolata amaruie
- 4 linguri cacao
- 500 ml frisca
Se opreste focul si se adauga cacaoua cernuta + ciocolata taiata bucati mici.
Se amesteca bine si se lasa la racit.
500 ml frisca se bate spuma tare, apoi se adauga treptat crema de ciocolata racita, se mixeaza pana se obtine o crema pufoasa de ciocolata.
Ingrediente sirop de zahar ars :
- 6 linguri de zahar se caramelizeaza si se sting cu o cana de apa
- sucul de la compotul de visine ( 400 ml sau mai putin )
- 4 linguri de zahar
- 1 plic praf de jeleu de fructe ( sau 1 plic budinca de vanilie / fructe )
Asamblare :
- blatul se taie in 4 foi
- tava rotunda cu peretii detasabili se tapeteza cu folie alimentara si se aseaza : 1 blat de tort - sirop de zahar ars - 1/2 din crema de ciocolata - 1/2 din visinele din compot - blat de tort - sirop de zahar ars - jeleul de fructe caldut ( se pune tava in frigider pana se raceste complet jeleul ) - blat - sirop de zahar ars - 1/2 crema de ciocolata - visine - ultimul blat.
Tortul l-am ornat cu fondant din marshmallows.
LA MULTI ANI sarbatoritei !
Ce bine arata!
RăspundețiȘtergere