miercuri, 8 august 2012

Spaghete bolognese



Ingrediente ( pentru 4 portii ):

  •  400 g spaghete
  • 2 cepe medii
  • 200 g ciuperci proaspete
  • 1 conserva de carne de porc ( 400 g ) sau 400 g carne tocata de porc
  • 4 catei de usturoi
  • 200 ml suc de rosii
  • 2 rosii mari 
  • sare, piper, delikat
  • oregano, busuioc
  • 100 g cascaval ras
  • ulei pentru prajit + 2 linguri ulei de masline
 Se curata cepele si se toaca marunt, sau se maruntesc cu blenderul. 
Se caleste ceapa in putin ulei, apoi se adauga ciupercile taiate felii subtiri. Se pune conserva de carne ( sau carnea tocata proaspata ) si se calesc impreuna cateva minute.

Adaugam sucul de rosii, cele 2 rosii decojite si pasate in blender, condimentam cu sare, piper, delikat, oregano, busuioc, usturoi si lasam sa fiarba pana ce obtinem un sos consistent.

Spaghetele se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj ( pe ambalaj era trecut ca se fierb 10 - 12 minute, eu le-am lasat putin mai mult pentru a fi mai moi ).

Dupa ce au fiert spaghetele, se trec sub un jet de apa rece, apoi se pun 2 linguri de ulei de masline si se amesteca bine ( pentru a nu se lipi ).

Pentru servire : se aseaza pe un platou spaghete, se pune sos de rosii si se presara cascaval ras.

Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu