miercuri, 14 martie 2012

Cartofi gratinati cu branzeturi


Ingrediente :
  • 1 kg cartofi
  • 200 g sunca presata
  • 200 g cascaval
  • 3 oua
  • 200 g smantana 
  • 100 ml lapte
  • sare, piper
  • condimente pentru cartofi
  • 200 g branza de burduf / branza de vaca
  • 1 tub branza topita ( 120 g, eu am folosit branza topita cu verdeturi )
Cartofii se fierb in coaja, se curata si se taie felii subtiri.
Ouale se bat cu laptele, se adauga smantana, branza de burduf si se condimenteaza cu sare si piper.

Intr-un vas yena, uns cu unt si tapetat cu pesmet, se aseaza un strat de cartofi, se condimenteaza cu sare, piper, condimente pentru cartofi,  se intinde branza topita, se pun felii de sunca presata, se presara cascaval ras, apoi se toarna 1/3 din compozitia de oua + lapte + smantana + branza.

Se pune iar un strat de cartofi, condimente, cascaval, sunca, branza topita, branzeturi si ultimul strat de cartofi, peste care se toarna ultima parte de branzeturi. 
Se presara cu cascaval si se coace la foc mediu pana se rumeneste frumos deasupra.

Pofta buna !

2 comentarii:

  1. buna,maria imi pare foarte bine ca ai facut aceasta reteta,eu o fac foarte des si este identica.sieu folosesc branza topita cu verdeata .felicitari. iulia

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Iulia, ne plac foarte mult cartofii cu tot felul de branzeturi. Sa ai un week-end placut !

    RăspundețiȘtergere