vineri, 20 ianuarie 2012

Prajitura amandina


Ingrediente blat :
  • 8 oua
  • 16 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 4 linguri cacao
  • 3 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt 
Se coace un blat de pandispan  intr-o tava cu dimensiunile 30 / 40 cm, se lasa blatul la racit, apoi se taie in 2.

Ingrediente pentru crema :
  • 500 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • 2 plicuri capuccino
Untul se mixeaza cu zaharul pudra, apoi se adauga cacaoa si cele 2 plicuri de capuccino.
Ingrediente sirop :
  • 1 cana de apa
  • 5 linguri zahar
  • esenta de rom
Zaharul se caramelizeaza, apoi se stinge cu apa, se lasa pana se topeste zaharul, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.
Blatul se taie in 2, se insiropeaza bine fiecare foaie de pandispan, se pune intreaga cantitate de crema si se da prajitura la rece pana se intareste crema.

Apoi se taie cubulete potrivit de mari, se distanteaza si se toarna glazura de ciocolata peste fiecare felie de amandina.

Glazura de ciocolata :
  • 200 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • 1 lingura zahar pudra
Se pun toate ingredientele intr-un vas si se topesc pe baie de aburi.
Se lasa putin sa se racoreasca glazura, apoi cu ajutorul unei linguri, se decoreaza fiecare felie de prajitura.

Se lasa amandinele la rece pana se intareste glazura, apoi se orneaza cu cate un mot de crema ( am amestecat o lingura de Finetti cu putin unt ).

Un comentariu: