duminică, 2 ianuarie 2011

Prajitura Bounty




Ingrediente blat (pentru tava 30 / 40 cm) :

  • 6 oua
  • 2 linguri apa
  • 10 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 12 linguri zahar
  • 1/2 plic praf de copt
Albusurile se bat spuma tare cu apa, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusurile, faina + cacaoua + praful de copt cernute si se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se coace blatul in tava unsa si tapetata cu hartie de copt pana ce trece testul scobitorii.

Ingrediente pentru crema :

  • 500 ml lapte
  • 120 g unt
  • 120 g zahar
  • 5 linguri gris
  • 150 g nuca de cocos
  • esenta de vanilie
Se pune laptele la fiert, cand incepe sa fiarba se adauga grisul si untul si se lasa la fiert pana se ingroasa. Se adauga zaharul, nuca de cocos, esenta de vanilie si se mai lasa pe foc 1 minut.
Crema calda se va intinde peste blatul racit.

Pentru glazura de ciocolata :
  • 200 g ciocolata
  • 100 g unt
  • 1 lingura mare miere
Se topesc toate ingredientele pe baie de aburi sau in cuptorul cu microunde.
Glazura se intinde peste prajitura dupa ce s-a racit crema

Prajitura se feliaza cu un cutit tinut in apa fierbinte.

4 comentarii:

  1. Foarte buna prajitura!
    La multi ani! Un An Nou fericit cu multa sanatate si belsug in toate!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc frumos!
    La multi ani si toate cele bune in 2011 !

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bine arata prajitura asta@!! Nu am facut-o niciodata dar nu e timpul pierdut:)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Bianca! Noua ne-a placut tare mult aceasta prajitura, sper ca va avea succes si la voi.

    RăspundețiȘtergere