Ingrediente pentru blat:
- 6 oua
- 4 linguri apa
- 11 linguri zahar
- 11 linguri faina
- 1/2 plic praf de copt
- 3 oua
- 3 linguri zahar
- 150 ml lapte
- 1 lingura faina
- 1 plic gelatina
- 50 ml apa
- 300 ml frisca
- 2 plicuri zahar vanilat
Fructe : piersici, portocale, banane, kiwi, struguri, pere ... dupa preferinta.
Din ingredientele pentru blat se pregateste un blat de pandispan exact ca si aici.
Pentru crema : cele 3 galbenusuri se amesteca cu 3 linguri zahar, 150 ml lapte si 1 lingura faina si se fierbe pe baie de aburi pana ce crema incepe sa se ingroase.
Gelatina se hidrateaza cu 50 ml apa rece ( 10 minute ) apoi se topeste in cuptorul cu microunde, 10 secunde ( nu se lasa mai mult ). Gelatina astfel obtinuta se amesteca cu crema fierbinte si se lasa la racit.
Dupa racire, crema obtinuta se amesteca cu frisca batuta spuma tare cu 2 plicuri de zahar vanilat si cele 3 albusuri batute spuma tare.
Blatul se taie in 3 parti, se insiropeaza bine fiecare blat, se umple foile cu crema diplomat, se aseaza fructele taiate cubulete mici si se orneaza cu frisca si fructe.
Cat de frumos arata... simplu ornat dar de efect... felicitari
RăspundețiȘtergereMultumesc mult !
RăspundețiȘtergere