vineri, 2 iulie 2010

Tort cu crema de vanilie





Tortul numarul 3 pe care l-am savurat anul acesta de ziua mea, a fost un tort cu blat de cacao, sirop de vanilie si crema ganache de ciocolata alba cu esenta de vanilie.

Foarte delicios si aromat!

Pentru crema de vanilie am folosit:

  • 250 g ciocolata alba
  • 250 ml frisca
  • 2 linguri zahar pudra
  • esenta de vanilie
Pentru ornat :

  • 200 ml frisca
  • 1 lingura zahar pudra
  • 100 g ciocolata neagra
Ciocolata alba am rupt-o bucati, am pus-o intr-un bol si am turnat peste ea 100 ml frisca lichida.
Am dat la microunde 20 - 30 de secunde pana s-a topit ciocolata, am lasat sa se raceasca.

Restul de frisca se bate spuma tare cu zaharul pudra si se incorporeaza ciocolata topita + esenta de vanilie. Se mixeaza cateva minute pana se ingroasa crema.

Un comentariu: