Ingrediente blat ( pentru 2 foi, tava 30 / 40 cm ) :
- 8 oua
- 160 g zahar
- 2 lingurite zahar vanilat
- 4 linguri gris macinat
- 4 linguri cacao
- 4 linguri faina
- 4 linguri miere
- 2 lingurite praf de copt
- 40 ml lapte
- 200 ml ulei
- un praf de sare
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga laptele, uleiul , mierea si se amesteca bine.
Apoi se adauga faina, grisul macinat, cacaoa si praful de copt si se omogenizeaza.
La final adaugam albusurile batute spuma, se amesteca usor cu o spatula si din compozitia obtinuta se coc 2 foi in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, sau se poate folosi hartie de copt.
Crema cu lapte praf :
- 100 g lapte praf
- 2 linguri zahar
- 40 g unt
- 3 linguri miere
- esenta de vanilie
- 200 ml frisca
Laptele praf se amesteca cu zaharul, untul topit, esenta de vanilie si mierea. Amestecam bine pana ce dispar toate cocoloasele.
Frisca se bate spuma tare, se adauga pasta din lapte praf si se mixeaza in continuare pana se obtine o crema tare. Daca considerati ca nu este suficient de tare, se poate adauga si 10 g de gelatina hidratata in 100 ml apa rece. Eu nu am pus gelatina si crema a fost suficient de tare pentru ca prajitura sa poata fi feliata a doua zi.
Ingrediente glazura :
- 100 g ciocolata de menaj
- 50 g unt
- 2 linguri ulei
- 2 linguri apa
- 1 lingura zahar pudra
Toate ingredientele se pun intr-un vas si se topesc pe baie de aburi.
Se pune prima foaie de blat, intreaga cantitate de crema, al 2-lea blat si peste acesta se toarna glazura.
Prajitura se tine la rece peste noapte si apoi se feliaza.