O salata usoara de vara, potrivita pentru o cina usoara.
Ingrediente ( pentru 2 persoane ) :
- 1 salata verde
- 1 piept de pui
- 100 g cascaval
- 2 felii de paine
- cateva linguri de ulei
- sare, piper, delikat
- 1 galbenus de ou
- 1 lingurita mustar
- 1 catel de usturoi
- 1 ceasca mica de ulei ( 100 ml )
- 1/2 lamaie
- sare, piper
- 2 linguri de smantana grasa
Pieptrul de pui se condimenteaza cu sare, piper, delikat, se stropeste cu ulei si se prajeste pe gratar sau in tigaie, fara ulei.
Cele 2 felii de paine se taie cubulete marunte, apoi se prajesc in cateva linguri de ulei.
Salata se spala bine, se taie fasii si se aseaza intr-un bol. Se pune pieptul de pui prajit, taiat cubulete, crutoanele de paine si 100 g cascaval taiat cubulete.
Se amesteca usor si se prepara dressing-ul.
Se pregateste maioneza din galbenusul de ou + mustar + ulei.
Se adauga zeama de la o jumatate de lamaie, catelul de usturoi ras fin, sare si piper dupa gust si cele 2 linguri de smantana.
Se amesteca bine si dressingul obtinut de toarna peste salata pregatita in bol.
Deasupra se presara 50 g cascaval ras.
Salata poate fi servita imediat sau tinuta in frigider cateva ore.
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu