sâmbătă, 13 octombrie 2012

Tarta cu dovleac


Ingrediente aluat :
  • 300 g faina
  • 200 g unt / sau 100 g untura
  • 1 ou
  • 100 g zahar
  • 1/2 cana lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
Faina se amesteca cu untul / untura la temperatura camerei, apoi se adauga : oul, zaharul, praful de copt, sarea si laptele, se framanta bine pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini.
Optional se poate adauga in aluat coaja de lamaie / portocala sau zahar vanilat.

Ingrediente umplutura :
  • 700 g piure de dovleac ( aproximativ 1 kg. dovleac se taie felii mai groase, se aseaza bucatile cu coaja cu tot pe o tava tapetata cu hartie de copt,  si se coace pana ce dovleacul devine moale, in jur de 1 ora, se lasa la racit, apoi se curata bucatile de dovleac de coaja si se paseaza cu blenderul )
  • 200 - 300 g zahar ( in functie de cat de dulce vreti sa fie prajitura )
  • 2-3 linguri pesmet
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 plic zahar vanilat
  • + 1 ou pentru uns deasupra
Se amesteca bine toate ingredientele pentru umplutura.

Aluatul se imparte in 2 parti, se tapeteaza  o forma pentru tarta cu unt / untura, se aseaza prima jumatate de aluat, se toarna intreaga cantitate de umplutura si se acopera cu cealalta parte de aluat.
Se inteapa cu o furculita si se unge cu ou batut.

Se coace tarta la foc mediu (treapta 3-4 din 8) pana se rumeneste frumos ( aproximativ 45 - 60 de minute ).
Tarta se lasa in forma pana se raceste complet, apoi se rastoarna pe platoul de servire. 
Se poate pudra cu zahar macinat sau se poate lasa asa simplu.

Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu