vineri, 14 ianuarie 2011

Pui pe sticla




Avem nevoie de :

  • 1 pui intreg (de preferinta intre 1000 - 1500 g)
  • 1/2 pachet " Condimente pentru pui "
  • cateva linguri ulei
  • 1 borcan mic de 400 ml
Puiul se curata si se spala bine, apoi se sterge cu un prosop de bucatarie.
Condimentele pentru carnea de pui se amesteca cu cateva linguri de ulei si cu ajutorul unei pensule se unge puiul cu pasta obtinuta. Sau se poate unge puiul doar cu ulei si apoi se presara condimente dupa preferinta.
Borcanul se umple pana la jumatate cu apa si se aseaza peste el puiul condimentat.

Se aseaza borcanul + puiul pe o tava in care s-a pus apa si se da la cuptor la foc mare / normal timp de vreo 2 ore, pana ce se rumeneste frumos carnea.
Dupa ce se evapora apa din tava si mai adauga cate o cana de apa.

Dupa ce puiul este gata, eu mai dau drumul vreo 5 minute la flacara de la rotisor pentru a se rumeni mai tare.



Puiul pe sticla l-am servit cu cartofi prajiti, mujdei de usturoi si muraturi.

Pofta buna !

Clatite cu branza si stafide



Ingrediente :

  • clatite (am folosit 6 bucati)
  • 300 g branza proaspata de vaci
  • 2 oua
  • 50 g stafide
  • esenta de vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri smantana
  • zahar (dupa gust)
  • 100 ml lapte
Pentru umplutura : se mixeaza branza cu zaharul, se adauga 1 ou, esenta de vanilie si stafidele si se amesteca bine.
Cu aceasta compozitie se umple clatitele si se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu unt.

Se amesteca smantana cu zaharul vanilat, se adauga 1 ou si laptele. Dupa preferinta, se poate adauga si zahar. Sosul se toarna peste clatitele umplute cu branza si se da vasul la cuptor pana se incheaga sosul, 20 - 30 de minute.

duminică, 2 ianuarie 2011

Prajitura Bounty




Ingrediente blat (pentru tava 30 / 40 cm) :

  • 6 oua
  • 2 linguri apa
  • 10 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 12 linguri zahar
  • 1/2 plic praf de copt
Albusurile se bat spuma tare cu apa, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusurile, faina + cacaoua + praful de copt cernute si se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se coace blatul in tava unsa si tapetata cu hartie de copt pana ce trece testul scobitorii.

Ingrediente pentru crema :

  • 500 ml lapte
  • 120 g unt
  • 120 g zahar
  • 5 linguri gris
  • 150 g nuca de cocos
  • esenta de vanilie
Se pune laptele la fiert, cand incepe sa fiarba se adauga grisul si untul si se lasa la fiert pana se ingroasa. Se adauga zaharul, nuca de cocos, esenta de vanilie si se mai lasa pe foc 1 minut.
Crema calda se va intinde peste blatul racit.

Pentru glazura de ciocolata :
  • 200 g ciocolata
  • 100 g unt
  • 1 lingura mare miere
Se topesc toate ingredientele pe baie de aburi sau in cuptorul cu microunde.
Glazura se intinde peste prajitura dupa ce s-a racit crema

Prajitura se feliaza cu un cutit tinut in apa fierbinte.

Bombite cu ciocolata




Ingrediente :

  • 500 g fursecuri cu ciocolata / biscuiti
  • 200 g unt
  • 1/2 cana zahar
  • 1/2 cana lapte
  • 3 linguri cacao
  • 200 g ciocolata de menaj
  • 1/2 sticluta esenta de rom
  • nuca de cocos
Fursecurile / biscuitii se dau prin masina de tocat carne sau rasnita.
Din unt, cacao, ciocolata, lapte si zahar se fierbe un sirop gros care se lasa putin la racit.
Siropul se toarna peste fursecurile macinate, se pune esenta de rom si se framanta un aluat maleabil, care nu se mai lipeste de maini.
Daca aluatul este mai moale, se poate lasa 15-20 minute la frigider, apoi se modeleaza bombite care se dau prin nuca de cocos.

Ingredientele pentru sirop si esenta de rom se vor adauga dupa gust.